Je inleiding schrijven in 3 kamers.
3 kamers om een inleiding in te schrijven

De titel van dit blog is een beetje vreemd. Maar Walt Disney maakte gebruik van drie verschillende kamers om zijn creativiteit volledig tot zijn recht te laten komen.

Wil jij dat ook? Heb je geen drie kamers? Je kamer, de wc en de douche zijn ook goed!

De eerste kamer: De brainstorm kamer.

Een belangrijke kamer om je inleiding schrijven mee te starten.

In deze kamer gelden maar 4 regels. Eerste regel, kwantiteit, dus hoeveelheid telt! Tweede regel, tempo, snelheid telt. Derde regel, geen beoordeling, hier nooit, nee echt niet. Vierde regel, idiote dingen worden hier omarmd, onlogische invallen, krankzinnige ideeën, alles is welkom en liever meer dan minder.

De tweede kamer: De beoordelingskamer.

Alle ideeën die je hebt opgedaan in de brainstorm kamer ga je nu op waarde schatten. Vijf vragen om ze te beoordelen zijn: 1) zit er een frisse en boeiende invalshoek bij? 2) Is het voor een redelijk bedrag te realiseren? 3) Is het binnen een redelijke tijd te realiseren? 4) Zitten er consequenties aan die niet wenselijk zijn?  5) Zijn de risico’s acceptabel?

Het kan zijn dat deze vragen niet passen, dan verzin je wel passende vragen.

Mocht je te weinig ideeën hebben, dan begin je weer in kamer 1.

De derde kamer: De ‘doe’ kamer ofwel uitvoeringskamer.

Je begint in deze kamer met het zetten van stappen, op weg naar je doel. Ga wel tijdens dit proces steeds even naar de eerst en de tweede kamer om je ideeën en acties nog beter op elkaar af te stemmen. Deze stap niet overslaan, anders blijf je dagdromen en komt er van al je goede plannen niets terecht.

 

 

Klik hier!   

 

 

 

Posted in inleiding schrijven | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Comments are closed.