Inleiding schrijven met 7 tips!
Schrijf een prima scriptie in één nacht inclusief inleiding schrijven met 7 tips.

Goed, je bent te laat begonnen. Morgen is de deadline. Je zit totaal gestrest achter je computer en gelooft er bijna niet meer in. Dan is het tijd voor concrete tips.

1)      Blijf wakker! Zet een pot koffie, pak wat energy blikjes en beweeg tussendoor even.

2)      Lees je in! Heb je een stapel boeken voor je liggen? Mooi! Begin met het bekijken van de inhoudsopgave en lees selectief. Heb je geen stapel voor je liggen? Niet slim, maar nu geen nood. Lees je in via Google Books. Veel vakliteratuur is online te vinden. Doe je voordeel er nu mee, maar ga volgende keer wel op zoek in de echte wereld.

3)      Zorg dat je schrijfdrempel laag wordt. Je gaat geen briljante scriptie schrijven deze keer. Dat hoeft ook niet. Andere studenten gaan er deze keer met de hoge cijfers vandoor, maar jij vindt een vijf en een half  voldoende. Om een vijf en een half te halen heb je een aantal zaken nodig. Bijvoorbeeld dat je het inlevert. Een aantal zaken heb je niet nodig voor een vijf en een half. Originaliteit, briljant zijn en zinderende taal bijvoorbeeld.

4)      Ga niet meteen schrijven. Je weet nog niet eens precies over wat! Denk eerst na over de structuur en gebruik je literatuur daarvoor. Neem iets dat niet te moeilijk en te groot is als onderwerp en zoek selectief naar informatie en bouw zo je structuur. Zorg dat je eerst een skelet hebt en kleed het daarna pas aan.

5)      Lees van de belangrijkste boeken de inhoudsopgave, de inleiding en de conclusies. Zoek op deze manier je inhoud bij elkaar en schrijf de pagina’s erbij en de boeken die je gebruikte of gebruik een ander systeem bijvoorbeeld ‘geeltjes’ ertussen om straks al je informatie snel bij de hand te hebben.

6)      Ga schrijven. Werk met deelvragen. Denk aan iemand, iemand voor wie je dit schrijft, dat kan het beste iemand zijn die er niet zoveel vanaf weet maar er wel wat belangstelling voor heeft. Zorg dat je zo schrijft dat diegene het nog snapt. Elke alinea bevat een gedachte. Begin je met een nieuwe gedachten, begin dan een nieuwe alinea. Maak kleine stappen.

7)      Verder dan een eerste versie kom je vannacht niet. Zorg dat de ergste spelling- en grammaticale fouten er uit zijn. Repareer vreemd lopende zinnen. Check of je alle verplichte onderdelen hebt. Maak een voorkant, inhoudsopgave en literatuurlijst. En lever het in!Posted in inleiding schrijven | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Comments are closed.