Een inleiding schrijven als je vast zit.
Toch een inleiding schrijven terwijl je ‘vast’ zit!

1)      Ga even wat anders doen. Blijf je niet concentreren op iets dat niet gaat. Ga bijvoorbeeld even wandelen, al dan niet met de hond. Doe wat rek- en strekoefeningen. Lees een roman. Dat is beter dan een non fictie boek. Kijk even in je mailbox of op je telefoon. Het woord ‘éven’ is hierbij wel belangrijk!

2)      Slaap kan wonderen doen. Misschien lukt het je om een half uur je ogen te sluiten, met wekker en je helemaal over te geven. Zelfs als je niet echt in slaap valt dan zal je er van opknappen. Je concentratie stijgt en je creativiteit ook.

3)      Doe even wat ontspanningsoefeningen zoals een ademhalingsoefening, yoga. Hoe minder je stress gevoelens zijn, hoe beter je presteert.

4)      Ook douchen, kan geweldig helpen. Het stromende water zal je ontspannen en verfrissen, je hoofdhuid kan door het water een oppepper krijgen en dat heeft een gunstig effect op je hersenen. Het stromen van het water langs je lichaam kan je ook je gedachtestroom op gang helpen.

5)      Doe iets geks, bijvoorbeeld ga op de grond liggen en stampvoet, gil. Of trek gekke bekken naar jezelf, het helpt relativeren.

6)      Verwen jezelf, neem een grote beker warme chocolademelk of beloof je zelf na zes alinea’s een aantal van je lievelingskoekjes. Niet altijd doen, maar soms zeer toegestaan en gewenst!

7)       Als je nu op een computer zit te schrijven, ga dan eens verder met pen en papier. Dus verander van medium om jezelf mee uit te drukken. Probeer  potlood als je met pen werkt. Neem een envelop in plaats van peperduur papier.

 

Inleiding schrijven


Klik hier!!

Posted in inleiding schrijven | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Comments are closed.